Strijd goede zorg en fatsoenlijke voorwaarden gaat door

12 maart – Woensdagmiddag bezetten een 50 tal TSN-medewerksters uit de huishoudelijke hulp weer het gemeentekantoor. Ze kregen dit keer de wethouder en de burgemeester niet te spreken. Daarom ketenden enkelen zich aan elkaar vast en moesten door de politie met grote betonscharen losgeknipt worden.  Ze willen graag dat de relatie hulp-cliënt blijft bestaan en dat wanneer de medewerksters bij TSN ontslagen worden ze tegen dezelfde voorwaarden door een andere organisatie in dienst worden genomen.  Inmiddels hebben wij als fractie van de Progressieve Partij een motie opgesteld en ingediend die dit verzoek in zich heeft. Deze motie wordt  behandeld tijdens de raad van 15 maart. Inmiddels hebben de actievoerders ook een berichtje naar alle raadsleden gestuurd:

Geachte raadsleden,

Graag willen wij u nog het naderende faillissement van Tsn onder de aandacht brengen.
Er heerst grote onrust onder cliënten en medewerksters in Aalten.
De cliënten zijn nl erg bang hun huidige hulp te verliezen en dat wij op dit moment veel te maken hebben met huilende cliënten, cliënten met slaap en hart problemen.
Dit is wel de kwetsbaarste groep in onze samenleving!
Ook willen wij u laten weten dat de medewerksters dit werk niet alleen doen als bijverdienste maar dat er een grote groep dit werk doet als kostwinner,ook hier is grote onrust.
De oplossing is er en hoeft niks extra te kosten,cliënt en medewerkster 1 op 1 over naar een andere zorgaanbieder zoals afgesproken op 4 dec 2015 met van Rijn,vng,CNV en FNV.
Wij vragen u dringend hier nog eens goed naar te kijken mede namens onze cliënten om zo de rust in onze gemeente te bewaren en zo tot een goed en sociaal besluit te komen.

Met vriendelijke groet,
De dames van de kopgroep Aalten.

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *