Stem jij ook op 6 april? Voor of tegen? Of weetnie?

Op 6 april is er het referendum over het handelsverdrag met de Oekraïne. Anderen doen ons geloven dat het voor of tegen de EU gaat. In de gemeente Aalten worden geen verkiezingsborden neergezet. Er komt wel ruimte in de gemeentelijke kolommen om als politieke partij standpunten naar voren te brengen. Wij maakten een rondje binnen onze fractie naar de meningen over dit referendum:

“Ik heb een paar artikelen in de Volkskrant gelezen, die vooral benadrukken dat jonge mensen hun leven op het spel hebben gezet voor de Maidan beweging om de corruptie te verminderen. het land is ontzettend corrupt, maar als we tegen stemmen laat je de mensen in de steek die het anders willen. Wij zijn ook idealisten met een blik op de toekomst, dat stimuleert om mensen die bijna tegen de bierkaai vechten te steunen. toch?”

“Ik las vandaag nog een artikel over de handelsmogelijkheden voor de agrarische- en de energiesektor en de de kansen die Estland, letland en Litouwen hebben gekregen. De samenwerking is belangrijk, EU lidmaatschap is nog lang niet aan de orde.”

“In het kader van democratie oproepen om te gaan stemmen waarbij duidelijk moet zijn dat dit niet gaat om de eu maar om de economische belangen van Nederland maar ook de mogelijkheid om een land als Oekraïne te helpen om op het rechte pad te komen..”

“Ik  laat het graag aan onze deskundigen over, want ik weet “niets” over dit onderwerp….”

Het is moeilijk objectieve informatie te vinden. Misschien is het goed om naar de Oekraiense gemeenscha zèlf te luisteren. Daarvoor dient deze site: http://www.oekraine-referendum.nl/

 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *