Werk Amnesty International nog steeds keihard nodig

18 december – Op de dag van de Rechten van de mens (10 december) organiseerde de werkgroep Amnesty Aalten-Oost Gelre een Schrijfmarathon in de Koppelkerk in Bredevoort en de oude St. Helenakerk in Aalten.
 
In beide lokaties namen bezoekers van de kunstexposities de pen op. In Aalten vanwege de Adventsmarkt en in de de Koppelkerk, de nieuwe vrijplaats voor kunst en cultuur in Bredevoort kon men ook terecht bij de expositie van Achterhoekse fijnschilders.
Slachtoffers van mensenrechten schendingen zijn overal in de wereld te vinden. Dus lagen de voorbeeld brieven klaar voor de autoriteiten in onder andere China, Azerbeidzjan, Kameroen, Canada, de USA tot aan Peru toe. Dat zelf een brief schrijven niet meer tot de dagelijkse bezigheden behoort, werd al snel duidelijk. Veel bezoekers wisten al helemaal niet meer hoe een brief te adresseren. En netjes schrijven valt ook al niet mee. Wat dat betreft blijkt de Schrijfmarathon dus ook nog een educatief project te zijn. Mooie bijvangst voor een resultaat dat er toch wel mocht wezen.
In totaal zijn op de maandag 12 december 39 groetenkaarten en 143 brieven naar de post gebracht. Hopelijk verschijnen op de goed nieuws pagina van de Nederlandse site van Amnesty International, net als vorig jaar, weer snel de eerste berichten over vrijlating of betere bescherming van rechten van oorspronkelijke inwoners zoals in Peru en Canada.
In Bredevoort werd de marathon afgetrapt door de burgemeester. In een klein groepje schreven we de eerste kaartjes en brieven. Het liep de hele dag door. Ongeveer 40 jaar geleden werd de werkgroep Amnesty International in Aalten opgericht. Vandaag de dag kan zij heel erg goed mensen gebruiken. Het werk van Amnesty is nog steeds heel erg nodig. En heeft ook succes. Aandacht is vaak een lastige vijand van dictatoriale en mensenrechtenschendende regimes. Geef je op!
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *