Wat zijn jouw wensen voor 2016? Progressieve Partij blijft actief.

2 januari – In het komende jaar staan een paar belangrijke onderwerpen voor de deur. Waar gaan wij ons sterk voor maken? Help je mee?
Welkom vluchtelingen in Aalten: Op 19 december zijn de eerste vluchtelingen op Groot Deunk aangekomen. Laten we zorgen voor een warm welkom. 
Steun voor mensen die het minder hebben.
Als Progressieve Partij willen wij ons sterk maken voor een beter armoedebeleid in de gemeente. Ook mensen nèt  boven het sociaal minimum moeten daarvoor in aanmerking komen. Het geld dat de gemeente krijgt van het rijk  moet ook voor langdurig zieken en gehandicapten gebruikt worden. 
Werk: Werk moet lonen. Mensen moeten betaald worden via een CAO. Dus stop met het werken zonder loon, waar alleen de opdrachtgever beter van wordt. Stop met de alfahulp in de zorg waardoor mensen zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering en zonder pensioenopbouw zitten. Bescherm de kwetsbare mensen in de Participatiewet en bij Hameland. 
Fatsoenlijke zorg: Het VVD-PvdA-kabinet hakt in de zorg. Laten we opletten dat de gemeente daar nog niet een schepje bovenop doet. De Progressieve Partij wil eenvoudige en heldere regels. Soms moet je een halve boekhouder zijn om je hulp te organiseren. Dat is doorgeslagen. 
Duurzaam groen: Komend jaar worden besluiten genomen worden over het buitengebied. De Progressieve Partij wil daar geen megastallen. Boeren op het niveau van gezinsbedrijven. Meer biologische en duurzame boeren. Stop gifgebruik. Natuur, bomen, soortenrijkdom moeten beschermd en juist uitgebreid worden. 
Transparant en meedoen: De Progressieve Partij wil graag meer democratie. Graag zien we dat je mee kunt doen in de maatschappij. Via buurtinitiatieven, verenigingen of dorpshuizen. Maar ook via sport en vernieuwende culturele initiatieven. Met eigen budgetten. Maar we willen ook dat het gemeentebestuur doorzichtig is. Geen geld uitgeeft aan prestige-objecten. 
In de laatste twee weken van 2015 stonden er twee advertenties in de lokale media. Onder deze links kunt u ze nalezen. http://www.aalten.nl/in-de-gemeente/aalten-actueel_43122/ en http://hyperlocal.persgroep.nl/data/ALVO/53/index.html
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *