Aaltense winkeliers voor verfraaiing leegstand

Dat leegstand van winkelpanden niet altijd doelloos hoeft te zijn, laten een tweetal winkeliers in Aalten zien.
Het winkelpand van de voormalige ING pand staat al een aantal jaren leeg. Tijd om hier iets mee te doen. Een verrassende invulling is het resultaat.
 
Daar het pand aan de Bredevoortsestraatweg 12 geen echte etalage heeft, ontstond het idee om één raam zelfs geheel te blinderen, op een paar kijkgaten na. De voorbijganger moet, om iets te willen zien, door de kijkgaten heen kijken.
Aan Stoer Wonen en Kenger Meubelen is het vervolgens wel over te laten om een sfeervolle inkijk te geven in het pand. 
Doel van Stichting Aalten Promotie is aandacht te vestigen op het leegstaande pand. Een bemand pand is natuurlijk het beste voor het dorp. Een pand met prachtige mogelijkheden. Door de opdeling in verschillende open kantoren, zou een shop in shop idee of een samenwerking van verschillende kleine bedrijven een goede invulling kunnen zijn. De eigenaar staat open voor diverse vormen en samenwerkingen. 
Benieuwd naar de invulling van de etalage? Deze is doorlopend te bekijken van buitenaf. Met overdag het voordeel van de geopende winkels en tegen het donker worden is het dubbel genieten: ook van de feestverlichting boven de straten.
Voor meer info mail naar info@sap-aalten.nl of via het contactformulier op welkominaalten.nl
Een prima idee, opgepakt door ondernemers zelf. Precies een jaar nadat de Progressieve Partij een notitie over leegstand naar het college stuurde. Daarin ook dit idee, maar nog veel meer mogelijkheden om iets tegen de leegstand te doen. Wilt u deze nog eens nalezen? Klik dan hier

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *