Meedenkavond “Zorg nieuwe stijl” in Dinxperlo

5 oktober 2013 – Precies een jaar geleden organiseerde de Progressieve Partij een “meedenkavond” over de (huishoudelijke) zorg. Dat leidde ondermeer tot landelijk bekend geworden acties tegen de ontslagen bij Sensire. De Progressieve Partij ondersteunt deze strijd, maar deze  is voor de korte termijn. In 2015 wordt het zorgsysteem op de kop gezet en wordt het gemeentelijk budget met 25% gekort. Dus we moeten tijdig nadenken over de situatie in 2015 en verder. Daarom organiseert de Progressieve Partij  op donderdag 10 oktober a.s. een meedenkavond over dit onderwerp.

Vooral over “goede praktijken” waar we op gemeentelijk niveau iets mee kunnen doen. Deze week “lekte” het wetsvoorstel langdurige zorg naar buiten. De Volkskrant maakte een mooi plaatje van de gedachte achter deze wet: Zie: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5270/Zorg/article/detail/3520292/2013/10/03/Ziek-gehandicapt-Dringend-verzoek-tot-vrijwilligerswerk-in-ruil-voor-zorg.dhtml . De progressieven willen in gesprek met  betrokkenen bij de zorg als zorgvrager of als zorgbieder, als individu of als vertegenwoordiger van een organisatie. Welke kant moeten we op met de ondersteuning: burenhulp, verplicht vrijwilligerswerk, eigen kracht. En wie doet en moet dan wat? Hoe gaan we zorg en ondersteuning inrichten na 2015. Hulp als algemene voorziening, zoals in Emmen? Dienstencheques zoals “Thuis in Tilburg”? 
 
De “Meedenkavond “ZORG NIEUWE STIJL” wordt gehouden op donderdag 10 oktober  a.s. om 20.00 uur in de serrezaal van café-restaurant De Sander, Aaltenseweg 73 te Dinxperlo. Toegang en koffie gratis. Vol=vol.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *