Coalitie verdeeld over aanpak Dinxperlo

19 mei – Er dreigt in Dinxperlo weer een staaltje van kortetermijn-denken en gelegenheidspolitiek te ontstaan. In hun ijver om onder Dinxperse kiezers witte voetjes te halen stellen de fractievoorzitters van CDA en PvdA in een soort nieuwe coalitie zich ongeveer bij voorbaat achter een -nog niet bestaand-plan voor een supermarkt op het -te krappe- terrein van de Wegwijzer. Alternatieven zijn niet uitgezocht.

GB en VVD blijven zo lijkt het trouw aan de ideeen van wethouder Kok: zo gauw mogelijk woningen op dat terrein. Opeens komen er vragen van CDA en GB samen (ook deel van de nieuwe coalitie?) over de locatie Metaalgaasweverij en Wegwijzer. Apart van elke fractie stelt raadslid en CDA-buitenboordmotor Meerdink weer zijn eigen vragen, kien als hij is om zich in de kijker voor de CDA-lijst 2014 te spelen. Coalitiepartner VVD houdt zich stil. Is dit gekrakeel en profileringsdrang nu allemaal goed voor Dinxperlo? Wordt het geen tijd om eens met een paar mensen om tafel te gaan zitten en mèt elkaar te praten dan alleen over elkaar? De Progressieve Partij is er voor dat besluiten over alle plannen even “on hold”gezet worden en dat eerst de feiten op tafel komen, welke afspraken door wie gemaakt en bekrachtigd zijn en alternatieven voor een winkelvestiging binnen het kernwinkelgebied bekeken worden. En dat wordt niet even op een dinsdag in een raadsvergadering besloten.

Aanvulling 24 mei Er was een mailtje aan de griffie en aan de VVD-fractievoorzitter van een ondernemer die wel iets wilde in Dinxperlo voor nodig om ook deze fractie in te laten zien dat even “pas op de plaats” verstandig zou zijn. Jammer dat de VVD alleen in actie komt als ondernemers een beroep op hen doen. Wij hebben gewezen op de massale reacties van de bevolking, de brief van Dinxpers Belang en onze eigen meedenkavond. Dat wil niet zeggen dat onze fractie voor een supermarkt op het terrein van de Wegwijzer is. Dat terrein oogt veel te klein. Bovendien zouden er geen m2’s winkel moeten worden toegevoegd. Eerst mogelijkheden in het kernwinkelgebied bekijken. En die zijn er. 

 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *