Beetje handig, beetje tijd over? Repaircafé Dinxperlo!

5 aprilIngezonden door een lid van de Progressieve Partij uit Dinxperlo: Figulus-welzijn in Dinxperlo gaat een Repairshop starten daarvoor hebben zij bemanning nodig! Wat is een Repairshop en wat wil Figulus nog meer? 
In onze samenleving gooien we ontzettend veel kapotte soms nog waardevolle apparaten en dingen weg. Vaak spullen die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Wij zijn dat niet zo gewoon meer of weten niet goed hoe dat moet.Wat doe je met trapauto die niet zo goed meer functioneert ? Een strijkijzer of een mixer die niet meer werkt?  Alles wat kapot gaat en gerepareerd kan worden.Niet weggooien!
Bij de repairshop zitten amateurdeskundigen, vaak VUT-ters of gepensioneerden, die samen met u het probleem proberen op te sporen en/of te repareren. Aan deze reparatie zijn spelregels verbonden. De Repairshop gaat niet op de stoel zitten van de professional. Wat echt kapot is kunnen zij ook niet repareren. Als er onderdelen gekocht moeten worden dan wordt u daarvoor naar  een plaatselijke leverancier doorverwezen.
En hier zoekt Figulus bemanning voor : bent u timmerman, elektricien, loodgieter, ijzerwerker, IT-man/vrouw of heeft u ander technisch beroep dan wil Figulus graag met u samenwerken in een spiksplinternieuwe omgeving; Het Kultuurhuis wat in September gaat worden geopend.

 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *