Aandacht voor Week van de Alfabetisering: kom ook luisteren.

5 september – Deze week is het de Landelijke Week van de Alfabetisering. In onze regio zijn ruim 30.000 mensen tussen de 15 en 65 jaar laaggeletterd. Laaggeletterd zijn betekent dat je wel een beetje kunt lezen en schrijven, maar onvoldoende voor de dagelijkse dingen. Je kunt bijvoorbeeld niet de wegbewijzering volgen in het ziekenhuis. Je kunt niet de brieven lezen van de gemeente. Je kunt geen opleiding volgen. 
Sinds dit jaar is er in de Achterhoek het Bondgenootschap Geletterdheid Achterhoek. Een van de activiteiten om laaggeletterdheid aan te pakken is het organiseren van een (lunch) voorleesmarathon. Met deze voorleesmarathon vragen we uw aandacht voor het belang van taal in het algemeen en voorlezen in het bijzonder.Speciaal voor deze week heeft Hans Keuper een kort verhaal geschreven. 
Ook in de gemeente Aalten wordt het verhaal voorgelezen.Op woensdag 9 eptember om 12.30 uur bij ’t Noorden. Op 10 september bij Stegers om 12:30 uur en om 13.00 bij Enjoy.Bij Schiller zondag 13 september om 15:00 uur.  De FNV organiseert een bijeenkomst in het vakbondscentrum te Doetinchem op 9 september van 14.30-16.30 uur.
 
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *