week 7 (klik hier)

Ook Gerrit Stronks (lid Progressieve Partij) steunde de fam. Galistan in de rechtbank te Middelburg. Helpt het?
Er is niet veel bijzonders te melden deze week.Woensdagmorgen om 7.45 uur zaten twee fractieleden van de Progressieve Partij resp. ChristenUnie in de auto richting Middelburg. Het doel was om de familie Galstian (vader, moeder en twee kinderen) uit Lintelo moreel te steunen bij de rechtszaak tegen de staatssecretaris om een verblijfsvergunning af te dwingen. Er dreigt namelijk een uitzetting naar Armenië. Er mochten 10 personen aanwezig zijn. Er waren o.a. juffen van school en vrienden van de kerk. In de kranten is al veel aandacht geweest voor deze zaak. Er is een groot spandoek met een fotoafdruk gemaakt, maar deze mocht helaas niet naar binnen. 
De rechtszaak zelf? De rechter was niet negatief en nam voldoende tijd om de advocaat aan te horen. De uitkomst is en blijft onzeker. De uitspraak komt over zes weken. 
Na een omweg via Neeltje Jans waren ze om kwart over zes weer in Aalten.  
 
Ambulance-aanrijtijden.
Zoals bekend een probleem, vooral in de omgeving Dinxperlo. Er wordt nu een project opgezet/gestart PREpare waarin de Duitse en Nederlandse ambulance-organisaties samenwerken. De verwachting is dat 90% van de ritten dan binnen de 15 minutengrens gaat vallen.
 
Rondje Figulus
Directie, bestuur en medewerkers van Figulus maken een rondje langs de fracties. Zij willen aangeven dat na een moeilijke periode de zaken er weer wat beter voorstaan. Hun filosofie is dat zij geen uitvoeringswerkzaamheden willen overnemen, maar juist sociale netwerken stimuleren.  Daarbij richten ze zich vooral op participatie van mensen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is . Zo werken vrijwilligers en clienten van Estinea samen op de kinderboerderij.
 
Raad dinsdag.
Dinsdag wordt er weer een raadvergadering gehouden. Er staan twee bespreekpunten op de agenda. Allereerst het instellen van een blijverslening. Dat is een lening tegen gunstige voorwaarden waarmee ouderen hun huis kunnen aanpassen om daar langduriger in  te wonen.  Het tweede bespreekpunt is de vaststelling van het bestemmingsplan Hietveld in Dinxperlo: een stuk industrieterrein dat in particuliere handen is. Discusie is daar hoe precies de ontsluitingsweg moet liggen: pal voor de voordeur van de buren of een eindje er naast.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *