Volle bak bij eerste workshop Gemeentepolitiek

15 oktober –  Afgelopen woensdag was er de eerste avond in de workshopserie “Gemeentepolitiek”. Gemeentescretaris en -directeur Jan Nobel kon op deze avond, 25 cursisten, belangstellenden verwelkomen! Het is een goede opkomst, aldus dhr. Nobel. 
Na een korte introductie van hemzelf, wordt de gehele groep onmiddellijk betrokken in meedenk-werk! Dhr. Nobel heeft een zeer uitgebreid lijstje met vragen op het grote scherm en we worden voorzien van de kaartjes: groen voor JA en rood voor NEE.
De weet-vragen staan allemaal in het teken van het beleid, inkomsten, uitgaven van de gemeente Aalten. Ook verdere gegevens, zoals aantallen, die in het gehele systeem verwerkt zijn, tot in de details. Vooral de gemeentelijke begroting is een belangrijk gegeven!
Het is een prima binnenkomst, want iedereen heeft heel aktief zijn/haar eigen kennis getest, iedereen was heel betrokken bij de les!
 
Na  een korte pauze  worden er diverse thema’s belicht. De samenstelling van de Raad, het College, hoe werken de partijen samen, hoe werken zij on-afhankelijk, wat is de inbreng en hoe wordt hiermee omgegaan. De weg naar de Provincie, de Commissaris van de Koning, in het kort wordt ook dit toegelicht. De verkiezingen worden ook besproken. Hoe betrekken we hier de inwoners bij, hoe halen we de jeugd binnen, hoe kunnen we de bevolking aantonen, dat het zeer belangrijk is, om mee te denken en je mening te uiten binnen dit grote gebeuren!
 
Er is  een aantal opdrachten/vragen aan de wand bevestigd, we krijgen stickers en mogen de vragen beantwoorden, die hierop vermeld staan. “Hoe denken we over …..”  Eensluidende meningen: “de belastingdruk is laag”  “Gemeente Aalten biedt een fijne leefomgeving”. Verschillen in mening: “Aalten is te klein om zelfstandig voort te bestaan”. 
De reacties van de aanwezigen waren/zijn zeer positief, ook de inleider van deze avond beleefde zichtbaar plezier aan zijn publiek!..
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *