Unanieme motie voor fam. Galstian uniek maar niet genoeg!

28 mei – De gemeenteraad nam unaniem een motie aan om de kinderen en hun ouders Galistain hier te houden. Het gaat om kinderen van 8 en 6 jaar die hier geboren zijn. Ze vallen door burocratische regels en fouten net buiten het zgn. Kinderpardon. Deels vergelijkbaar met andere kinderen die in de publiciteit kwamen (Bunnik, Wageningen, Baarn). Dus er zal vervolgactie moeten komen. De partijen die voor gestemd hebben zullen contact op moeten nemen met hun geestverwanten in Den haag. Deels hebben ze dat gedaan. De beste oplossing is de actie van kamerlid Linda Voortman (GL) te steunen voor een verruiming van het Kinderpardon. GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman wil dat de Kinderpardonregeling wordt gerepareerd. Veel kinderen die helemaal thuis zijn in Nederland komen niet in aanmerking voor de regeling, omdat ze niet aan de bureaucratische vereisten voldoen. Het Kinderpardon is bedoeld voor kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland wonen en hier dus geworteld zijn geraakt.

Voortman: “92 procent van de kinderen uit deze groep die een pardon hadden aangevraagd, hebben dat niet gekregen. Deze Kinderpardonregeling is een kafkaiaans gedrocht van formaat, waarvan veel kinderen die gewoon in Nederland horen de dupe worden.”

Donderdag nam de Tweede Kamer een petitie in ontvangst van Noor (15 jaar), David (11 jaar), Daniel (12 jaar), Maryam (16 jaar) en Anood (21 jaar), allen in Nederland geworteld geraakte kinderen die geen Kinderpardonvergunning hebben gekregen.Voortman vraagt vandaag in een Kamerdebat aan staatssecretaris Dijkhoff welk lot deze kinderen tegemoet gaan:
“Gaat hij deze gewortelde kinderen echt daadwerkelijk uitzetten? Laat hij de politie deze kinderen uit de klas rukken en op het vliegtuig zetten? Wat gebeurt er met deze kinderen? Zolang we het Kinderpardon niet repareren, kunnen deze kinderen geen leven opbouwen. Daarom moet de staatssecretaris zo snel mogelijk beginnen dat mogelijk te maken.”
Natuurlijk is de Progressieve Partij blij dat alle fracties in de raad in het geweer willen komen voor dit gezin. Maar nu moeten ze ook doorzetten naar hun geestverwanten in de Tweede kamer. Daar is de tegenstand groot.

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *