Kabinet gooit veel over de schutting gemeenten

1 februari – Voortdurende onzekerheid en dreigende bezuinigingen uit Den Haag, onvoldoende daadkracht in de regio, en geen betrokkenheid van de gemeenteraad spelen de zorg parten. Dat staat in het nieuwste nummer van Progressief Nieuws dat woensdag in de brievenbussen in de gemeente valt. Maar ook wethouder Rijks van de gemeente Aalten gaat niet vrijuit. Hij weigert de doorverwijzing naar de half-legale alfaburo’tjes te beëindigen. Die zijn de oorzaak van prijsdumping en slechte arbeidsvoorwaarden.

 

Fractievoorzitter Joop Wikkerink: “ Wij brengen twee of drie keer per jaar een huis-aan-huiskrant uit. Daar ben ik trots op. Progressief Nieuws gaat nu de 11e jaargang in. Daarvoor verscheen het onder andere namen, al vanaf 1983! Het kost ons een hoop geld, maar wij zijn wel de enige partij die huis aan huis ons wil verantwoorden en informatie geeft. Partijen met wethouders hebben gratis publiciteit via de gemeente. Hoeven ze niks voor te doen. Dat regelt de afdeling voorlichting. Wij willen zelf de inwoners informeren. Dat lukt ons nu al vele jaren.” 
Het 1e nummer in de 11e jaargang bevat verder een artikel het gevaar van stank, stof en brand  bij uitbreiding van een varkensstal met meer dan 3000 varkens en biggen in De Heurne. De rubriek “Progressieve Praatjes” gaat in op de koopzondagen; volgens de Progressieve Partij zijn GB en VVD voor maar stemden ze tegen. De humoristische strips en tekeningen zijn van de vaste illustrator Henk van der Luyt uit Aalten.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *