Guido Uland stopt als raadslid, Rob Boerendonk volgt hem op.

28 augustus – Het spijt ons te moeten meedelen dat Guido Uland na een raadslidmaatschap van 6,5 jaar zijn afscheid heeft aangekondigd. Intern was dit al iets langer bekend, maar deze week heeft hij de burgemeester in kennis gesteld van zijn voornemen en zijn ontslagbrief ingeleverd.
 
Het zal duidelijk zijn dat bestuur en fractie deze stap betreuren maar wel begrip hebben voor zijn besluit en dit ook respecteren. Het geeft des te meer aan dat  een raadslidmaatschap van de Progressieve Partij nauwelijks te doen is naast een volledige baan en verplichtingen in de privé-sfeer. Maar ook dat  de wil tot samenwerking tussen coalitie en oppositie aanwezig moet zijn. Dat miste Guido van de kant van de coalitie. Het is jammer dat de raad m.n. de kennis van financiën en bedrijfsvoering in het gemeentelijk domein gaat missen. Uiteraard blijven wij als fractie gebruikmaken van zijn kennis.
Guido stelt geen prijs op een officieel afscheid maar als bestuur en fractie zullen wij zeker aandacht aan zijn afscheid besteden.
Bestuur en fractie hebben overlegd met de opvolgende kandiaat op de lijst van de Progressieve Partij, Rob Boerendonk uit Dinxperlo. Hij is in staat en bereid de komende 20 maanden de vervanging van Guido op zich te nemen. Dus wij zullen Rob dan ook bij de raad voordragen als nieuw raadlsid.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *