Gesprek over werk en psychische kwetsbaarheid

Op donderdag 19 mei van 16.00 tot 18.30 uur is hierover een bijeenkomst in de Koppelkerk in Bredevoort voor werkgevers, werknemers, ervaringsdeskundigen, instellingen en organisaties die met mensen met een psychische kwetsbaarheid werken. Aanmelden kan nog.
We streven allemaal naar een inclusieve arbeidsmarkt. Veel werkgevers willen daaraan meewerken. Veel instellingen die met vrijwilligers werken willen steeds inclusiever worden. Veel mensen met een psychische kwetsbaarheid of een GGZ-achtergrond willen werken of een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij door vrijwilligerswerk. Maar de praktijk is weerbarstiger. Werknemers in een organisatie vragen zich af hoe ze moeten omgaan met de doelgroep. Mensen met een psychische kwetsbaarheid of GGZ-achtergrond vragen zich af of de organisatie wel voldoende rekening met hen houdt. Werkgevers en instellingen die met vrijwilligers werken vragen zich af of zij hun organisatiedoelen, klantbenadering, en personeelstevredenheid kunnen behalen met mensen met een arbeidsbeperking. Begeleidingsorganisaties vragen zich af of zij voldoende gereedschappen kunnen inzetten bij de begeleiding en coaching van hun doelgroep. Uitkeringsinstanties en gemeenten tot slot hebben soms vragen bij de bedoeling van de wetten en de rechtmatigheid.
Alle reden om hierover samen in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Veel belanghebbenden hebben inmiddels aangegeven aanwezig te zijn. Vindt u het ook interessant en wilt u meepraten? U kunt nog deelnemen. Aanmelden via info@koppelkerk.nl 
 
Programma:
15.45u: inloop, koffie/thee
16.00u: welkom, voorstelrondje
16.10u: ervaringsschetsen werkgever, vrijwilligersorganisatie, ervaringsdeskundigen, werknemers
16.20u: presentaties over ‘gereedschapskist’ van Laborijn en Estinea
17.00u: discussie o.l.v. wethouder Joop Wikkerink: wat is nodig? 
18.00u: conclusies en afspraken, drankje/hapje
18.30u: einde 

Deel deze inhoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.