Afscheid van Yehor

Joop Wikkerink, 18 november 2023


Een heel bijzondere activiteit, toevallig op de “dag van de Ondernemer” was het afscheid van een Oekraïense werknemer bij Huiskes-Kokkeler, de garage aan de Ringweg. 
Er wonen in Aalten zo’n 78 mensen uit Oekraïne. Ze zijn gevlucht voor de oorlog. Een van hen is Yehor. Hij wordt  begeleid door Colet Migchelbrink van Laborijn.
 

Colet: 
“Yehor was 17 toen hij in Nederland kwam. Hij was in Oekraïne bijna klaar met zijn opleiding tot automonteur en wilde eigenlijk niks liever dan als automonteur aan het werk gaan in Nederland. Hij werd binnen 3 maanden 18 en na goede gesprekken met de leerplichtambtenaar en de belofte van een leuke baan bij Huiskes Kokkelder gingen we aan de slag. 
 
Yehor ging aan het werk bij Huiskes Kokkelder en dat ging onwijs goed. Yehor was heel blij, kon het vak nog beter leren en leerde Nederlands. Huiskes Kokkelder is ook erg enthousiast over hem en ze wilde hem graag houden. 
 
Nu is Yehor 18 geworden afgelopen zomer en hij heeft nu besloten terug te gaan naar Oekraïne. De precieze redenen wil hij niet vertellen, maar wij verwachten vanwege de dienstplicht.“
 

Vrijdag op “de dag van de ondernemer” gingen Colet en ik naar Huiskes-Kokkeler aan de Ringweg. We bedankten de mensen van de garage voor hun inzet. We aten gebak met Yehor en natuurlijk moest hij op de foto met zijn collega’s  Eén plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Kijk eens wat een goede sfeer.  We gaven hem een hand met een lach en een traan. Ik sprak de hoop uit dat hij ooit nog eens op vakantie terug kan komen als de oorlog over is.
Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *