Zomerfietsexcursies weer van start

Persbericht 7 juli 2022


Bezoek  meelwormenkwekerij Barlo

Aalten- juli 2022.
De inmiddels traditionele zomerfietsexcursies van  de Progressieve Partij  gaan in juli weer van start. Op woensdagavond 13 juli fietsen we naar Barlo naar de meelwormenkwekerij Winsect aan de Barloseweg 24b te Aalten.

 Wat is meelwormenproductie?
In deze experimentele kwekerij worden op lopende banden meelwormen gekweekt, die verwerkt worden in de voedselindustrie. Meelwormen bevatten veel eiwitten en zijn daarom een prima vleesvervanger. Ook kunnen ze goed in bestaande stallen in het buitengebied gekweekt worden.
Insectenproductie wordt gezien als een duurzamere manier om eiwit te produceren, vanwege de lage uitstoot, het lage landoppervlak, de efficiëntie van voerconversie en uitstekende mogelijkheden voor circulaire en verticale landbouw.

 Zomerfietsexcursieprogramma.
In de zomervakantie organiseert de Progressieve Partij een aantal zomeravondfietstochten door het prachtige buitengebied van de gemeente Aalten. Immers de lokale politiek houdt dan reces en dat is een mooie gelegenheid om belangrijke ontwikkelingen eens in de praktijk te bekijken. Daarom wordt  aan de fietstochten altijd een interessant bezoek gekoppeld. Omdat op dit moment innovaties en natuurinclusieve alternatieven voor de bio-industrie actueel zijn, zijn dit jaar bezoeken gepland aan bijv. deze meelwormenproductie, akkerrandenprojecten voor biodiversiteit, klimaat- en boervriendelijke varkensbedrijven. Maar er zijn ook bestemmingen met kunst, cultuur en erfgoed.Houd de media in de gaten. Nadrukkelijk zijn inwoners en toeristen uitgenodigd  natuurlijk ongeacht hun politieke voorkeur.

Opgeven voor woensdag
De deelname is gratis. Op woensdagavond 13 juli vertrekken we om 19.00 uur vanaf de Markt in Aalten; we zijn plm. 22.00 weer terug. Graag vooraf opgeven bij g.stronks@lijbrandt.nl.  Je kunt je ook vast opgeven voor de fietstocht naar Groot Deunk in Barlo op  woensdag 20 juli (vertrek ook om 19.00 uur vanaf de Markt te Aalten)


Deel deze inhoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.