Zeer druk bezocht debat over kunst en culruur

3 maart – “Kunst en Cultuur, juist in krimpgebieden” Onder deze titel  organiseerde de Progressieve Partij maandagavond 3 maart een debat in het Aaltens Museum. Voorafgaand werden de deelnemers ontvangen in de “pop-up-gallery” van het initiatief PRO!Kunst, Landstraat 11 te Aalten. Daar kreeg Annemieke Traag, gedeputeerde Cultuur en cultureel erfgoed van de Provincie Gelderland een  exemplaar van de expositie-catalogus  uit handen van Joop Wikkerink, fractievoorzitter en lijsttrekker van de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo.

Vervolgens werd het gezelschap op weg naar het museum toegesproken  vanaf de trappen van de Oude Helenakerk door de heren van HiPP. In beeldende taal  droegen zij poëzie voor over o.m. het schaatsen op de gracht in Bredevoort, een fietstocht over het (niet meer bestaande fietspad) Varsseveld-Bredevoort en de “Laaglanders”. 
In het Aaltens museum hadden zich meer dan 60 mensen verzameld, die mee wilde discussiëren en het provinciaal beleid rond kunst en cultuur graag wilden begrijpen. De fine fleur van de Achterhoeks kunstscene was aanwezig. Hans Keuper, Willem Tolkamp en Toon Sontiens. Gelderlander-columnisten Bert Scheuter, Hans Mellendijk en Antoon Peppelenkamp. Dichter Louis Radstaak. Schilders Hans Sennema, Ton Schoorlemmer. Beeldend kunstenaars en fotografen. Vertegenwoordigers van het Belevingsmuseum. Tricotfabriek, Muziekkring Ruurlo, Breekijzer en IJzermuseum Ulft. 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *