Wil je meer of minder….?

Meedenkavond PP 12 juni
Dreigt financieel ravijn voor de gemeente Aalten in 2026?

Ravijnjaar 2026
De media staan er vol van. Het is een voorzichtig thema in de verkiezingscampagne. De Nederlandse gemeenten moeten het van het (demissionaire) kabinet het met 3-4 miljard euro per jaar minder doen. Het hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet in wording biedt ook niet veel hoop. Dus gemeenten maken zich op om de broekriem aan te halen.

Gevolgen voor inwoners van de gemeente Aalten?
Rekenmeesters hebben berekend dat deze rijkskorting voor de gemeente Aalten wel tot 4 miljoen euro per jaar kan oplopen. Waar moeten we dat vandaan halen? Minder ambtenaren (een bekende oplossing aan de borreltafel)? Kost wachtgeld en wie moet het werk dan doen? De samenleving eist ook meer van de overheid. Minder cultuur, sport, sociale voorzieningen? Kan, maar dat treft altijd de kwetsbaarsten in de samenleving. Uitstel van wegenaanleg, verbeteringen riool, aankoop bouwterreinen? Kan. Maar soms is uitstel niet verantwoord, en iedereen vindt dat er meer woningen moeten komen. Verhoging van de woonlasten? Kan, maar daar haal je geen 4 miljoen mee op. Kortom: we willen veel, maar hebben geld te weinig.

Meedenkavond in Kulturhus Dinxperlo
Daar willen we u natuurlijk graag over mee laten denken. De fractie heet u graag van harte welkom op woensdag 12 juni om 20.00 uur in het Kulturhus Naoberz, Terborgseweg 3 in Dinxperlo. We hebben een financieel adviseur bij diverse gemeenten uitgenodigd. Hij zal on meenemen in de wereld van de planring- en control-cyclus, de voorjaarsnota en de meicirculaire, de najaarsnota en decembercirculaire enz. Maar uiteindelijk horen we graag van u welke kant het op moet: bezuinigen, uitstellen of inkomsten verhogen.
Verdere informatie op www.progressieve-partij.nl . Ook voor nadere informatie: fractie@progressieve-partij.nl. Toegang en koffie gratis.


 

 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *