week 1 (klik hier)

Voor het slagen van het kwaad ………..
 
Deze week leen ik mijn pen/toetsenbord graag uit aan de voorzitter van de Progressieve Partij, Gerrit Stronks. Hij heeft voor onze leden een nieuwjaarswens geschreven die verschenen is in het wekelijkse interne nieuwsmedium “Progressief Nieuws Intern”. Het is een raak stuk, ook heel erg mooi voor niet-leden van de Progressieve Partij. Vandaar dat ik het hier doorgeef.
 
Op de drempel van het nieuwe jaar kijkt iedereen niet alleen vooruit, maar waarschijnlijk ook terug naar het afgelopen jaar.
Europa leek in 2015 in de ban van aanslagen en vluchtelingen.
Oorlogen zijn blijkbaar voor veel mensen niet zo belangrijk, behalve wanneer het invloed heeft op onze “veilige” samenleving. Aan een oorlog is altijd wel wat te verdienen. We pompen er gewoon nóg meer wapens in. Is altijd goed voor de aandeelhouders en ook voor de werkgelegenheid. En zolang de olieaanvoer maar gegarandeerd blijft, zien we veel mensenrechten door de vingers. Ik denk daarbij aan Saudi-Arabië en de Golfstaten. Principes zijn blijkbaar makkelijk plooibaar.
Maar wanneer het allemaal wat dichterbij komt, dan komt er oproer in het land.
Een AZC in de buurt …….. ? Moordenaars en verkrachters zijn het……..! En de ophitser uit Den Haag maar twitteren als mensen vluchtelingen wél willen helpen: Politiek en pers kunnen de rambam krijgen (…..) Sukkels!
Bijna 600 verkeersdoden per jaar is blijkbaar geaccepteerd (behalve als het jezelf overkomt), want we willen wel 130 rijden. Een vader die niet meer thuis komt ………, een fietsend kind dat niet wordt gezien door de dode hoek…… 
Alles in de juiste proporties zien is in bepaalde media blijkbaar moeilijk.
Zo, dat moest ik even kwijt!
 
Dan was er ook nog de klimaattop in Parijs en in Aalten de zorgen om de voorzieningen in het Sociale Domein: jeugdzorg, Hameland, Participatie Wet, bloemen vouwen bij ISWI en het armoedebeleid
Alleen al met de laatste onderwerpen is de fractie (lees: vooral Joop) het laatste jaar uren, dagen druk geweest. Met als resultaat verbaasde blikken van de coalitie partijen. Een blik van: “waar heeft hij het over”? Alles komt goed, toch. Of toch niet? 
Komend jaar zal dat nog wel zo doorgaan op het sociale vlak. Maar ook duurzaamheid, energie en klimaat zullen in 2016 aan de orde komen. En als B&W niet met voldoende initiatieven komen, kunnen/zullen wij ideeën moeten aandragen en aanzetten geven tot verbeteringen.
 
Voor het slagen van het kwaad, is er niets anders nodig dan dat goede mensen niets doen. (M.L.King)
Dat is één van de motieven voor veel mensen om actief te zijn in de maatschappij en in de politiek en dus ook van de Progressieve Partij. Plaatselijk, landelijk en als het nodig is wereldwijd via allerlei gelijkgestemde organisaties. Gerechtigheid en compassie zijn hele grote woorden, maar het zet mensen (ons) in beweging, om actief te zijn voor een goede zaak. 
Doe jij ook mee komend jaar? Denk en praat mee op onze maandelijkse ledenavonden, of  mail en geef je mening. 
Ik wens iedereen een goed, gezond en actief 2016 toe.
 
Gerrit Stronks
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *