Wat moet er in een goed anti-armoede-pakket?

5 december – Op donderdagavond 10 december is er weer een maandelijkse meedenkavond van de Progressieve Partij. In de raad van december komen de voorstellen voor een armoedebeleid van het College aan de orde. Volgens het College voert de gemeente voert de gemeente een adequaat armoedebeleid. Maar kan het niet beter en activerender? En is “adequaat” voldoende? De Progressieve Partij wil minimaal vier ideeën toevoegen en bespreken. Graag met geïnteresseerden. Met u dus.
1.Om de armoedeval (werken moet lonen) te voorkomen willen wij graag de grens voor het minimabeleid optrekken naar 120% van het sociaal minimum.
2.Voor bijzondere bijstand voor “koelen, wassen en koken” willen wij een vouchersysteem invoeren (bijstand om niet) waarmee een energiezuinig apparaat aangeschaft kan worden bij de lokale winkeliers. Dit om verdere schulden te voorkomen. Ook een goed idee lijkt om deze apparaten te laten leasen. Kunnen we aansluiten bij www.energiebanknederland.nl? 
3.De leenbijstand die verstrekt wordt zou deels kwijtgescholden kunnen worden als mensen extra pogingen doen om aan het werk te komen of vrijwilligerswerk te doen. Dit ook om verschulding verder te voorkomen.
4.Via de aanvullende collectieve verzekering willen wij het eigen risico en de extra kosten voor langdurig zieken en gehandicapten vergoeden. Dit kan betaald worden uit de compensatie die de gemeenten hebben ontvangen vanwege het afschaffen van de landelijke compensatieregeling.
Komt u meedenken en meepraten? De maandelijkse meedenkavond is voor iedereen toegankelijk. Café-restaurant Schiller (voorkamer); Prinsenstraat 4 te Aalten;  Donderdag 10 december; 20.00 uur. Toegang en koffie gratis.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *