Wat is nu het échte Dinxperlose belang?

25 februari –  De fractie van de Progressieve Partij is tegen het verleggen van de inrit op industrieterrein Hietveld. Geeft overlast voor buren. Als het oorspronkelijke plan doorgegaan was,  was de inrit ook gewoon blijven liggen, zoals toen op kaart aangegeven.  Ook de omwonenden waren toen akkoord. Wij zien dan nu ook geen noodzaak om het plan aan te passen. De ontwikkelaar geeft in de stukken aan dat het niet veel uitmaakt waar het komt , als het maar aan de provinciale weg is. Dus stelde Gerrit Migchelbrink voor om nog eens met de betrokkenen oopm tafel te gaan.
Daar voelde de meerderheid niet voor. De Progressieve Partij, PvdA, ChristenUnie en HMV kozen de zijde van de buurt. De meerderheid die van het College.
Reactie uit de buurt: heel erg bedankt voor jullie inzet op de raadvergadering. Heer Migchelbrink heeft goede woorden gevonden en wij hadden het gevoel hij heeft voor ons “gevochten”. Dat was heel fijn.
Het leek een eenvoudige keuze ( na een gesprek met de bewoners van de Rietstapperweg) om de ontsluiting te laten zoals het was, met het plan van 2009. De bewoners van de Rietstapperweg waren destijds al akkoord gegaan met deze ontsluiting. De PvdA, ChristenUnie en de Progressieve Partij gaven blijk van begrip voor de bewoners en laten hun sociale kant zien.
Gemeente Belangen ( een partij met Dinxperlose roots ) komt naar ons idee niet op voor de belangen van deze bewoners. Het CDA propagandeert dat het gezin  de hoeksteen is van onze samenleving maar hier werd op een koele en zakelijke in de raad mee om gegaan. Zou de reden kunnen zijn dat het hier maar om één gezin draait? En dat er geen electoraal Dinxperloos gewin te behalen valt? GemeenteBelangen zegt letterlijk op haar site: “Wij komen op voor de belangen van de inwoners van de gemeente Aalten”. Waarom in dit geval dan niet?
 
 
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *