Verschrikkelijk! Het “gemeente- wapen” op briefpapier

30 december – Het “officiële wapen” komt op het briefpapier. Eén van de moedigste politieke voornemens  zo je wilt hoogtepunten uit het coalitieprogramma 2014-2018 is: “Het nieuwe logo krijgt het gemeentewapen als beeldmerk”.  
Dat is een behoorlijk cryptische zin. Vandaar dat  ze in het gemeentehuis daar een paar jaar over moesten nadenken, wat dat toch wel mocht betekenen. 
Even de geschiedenis. Het “gemeentewapen” is altijd een dingetje geweest in de heringedeelde gemeente, vooral in de kern Dinxperlo. In Bredevoort of op de Haart hoorde je niemand erover. De Hoge Raad van Adel deed al eens een voorstel, maar dat kon geen genade vinden in de ogen van het Dinxperlose deel van de raad. Toen is men zelf een beetje aan het knippen en plakken gegaan en heeft elementen uit het wapen van voormalig Dinxperlo en voormalig Aalten bij elkaar gevoegd. De Hoge Raad van Adel vond het prima, dus dat stukje huisvlijt is vanaf 2009 “wapen van de gemeente Aalten”.  Indertijd (2009) wilden CDA, PvdA en Gemeentebelangen nog meer. Ze wilden ook dat dat wapen een soort logo of beeldmerk zou worden. Dat mag niet maarzo van de Hoge Raad van Adel. Nu gaat men het gemeentewapen  af en toe eens op briefpapier afdrukken. Niet op alle huisstijldragers want dat kost tonnen. Elk één die een beetje gevoel heeft voor grafische vormgeving zal dit een gruwel zijn. Moraal van het verhaal: laat politieke partijen nooit een huisstijl ontwerpen!
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *