Uitreiking Solidariteitsprijs voor de derde keer

 
15 november – Op donderdag 20 november wordt voor de derde keer de Solidariteitsprijs uitgereikt.  
De Solidariteitsprijs is een  twee-jaarlijkse prijs die is ingesteld door de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo. “Juist in deze tijd is solidariteit met de zwakkeren in de samenleving meer dan ooit geboden. Gelukkig zijn er mensen en groepen die zich het lot aantrekken van  hun medeburgers.  Zij doen dat vaak in stilte en anonimiteit. Soms ook via acties met veel publiciteit. Zulke mensen zijn lichtende voorbeelden voor een lokale gemeenschap en boegbeelden van modern “noaberschap”.  Om de aandacht te vestigen op de noodzaak voor solidariteit met de zwakkeren is de “Solidariteitsprijs” ingesteld.”, aldus de voorzitter van de progressieven, Gerrit Stronks.
 
Waaruit  bestaat de “Solidariteitsprijs 2014”
De prijs bestaat uit een speciaal vervaardigd origineel  kunstwerk van een kunstenaar uit de gemeente Aalten. Voor 2014 is weer gekozen voor een pentekening van Henk van der Luyt uit Aalten. Daarnaast ontvangt de winnaar een certificaat en een zeer bescheiden bedrag in de vorm van een Wereldwinkel-bon. De winnaar wordt tijdens de bijeenkomst op 20 november bekend gemaakt.
 
Uitreiking vindt plaats op speciale datum.
De uitreiking van de “Solidariteitsprijs” vindt steeds plaats op of rond de geboortedag van Jan Schenk. Jan was één van de oprichters van de Progressieve Partij en in de 27 jaar die hij in de gemeenteraad zat onvermoeibaar voorvechter voor de belangen van “de kleine man”.  Lenie Schenk, weduwe van Jan,  reikt de prijs uit. De uitreiking vindt plaats op donderdag 20 november om 20.00 uur in het restaurantgedeelte van café Schiller, Prinsenstraat, Aalten.Je bent welkom!!
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *