Toekomstige inburgeraars op bezoek bij Laborijn

Redactie, 18 maart 2023

De gemeente Aalten maakt gebruik van een HAR-locatie (hotel- en accommodatieregeling) in Lichtenvoorde om aan 40 statushouders, gekoppeld aan Aalten, versneld onderdak te bieden. Zij zijn momenteel nog niet gehuisvest in Aalten. Omdat wij hen graag snel inburgering aan willen bieden, starten we in nauwe samenwerking met Figulus Welzijn al met de brede intake.

Op 16 maart hebben de statushouders daarom een bezoek gebracht aan het Werkleercentrum (WLC) van Laborijn in Aalten. Hier hebben ze kennis gemaakt met Laborijn. Na een gezamenlijke lunch was er een welkom door Joop Wikkerink (wethouder gemeente Aalten en DB-lid Laborijn) en Jeroen Spruit (algemeen directeur Laborijn). De cultuurvertalers van Laborijn gaven hen, in verschillende talen, uitleg over wat hen te wachten staat op het gebied van inburgering, werk en inkomen vanaf het moment dat ze in Aalten komen wonen.

Joop Wikkerink: “We zien dat veel statushouders, nu ze weten dat ze in Nederland hun leven verder mogen vervolgen, ook zo snel mogelijk stappen willen gaan zetten. Zowel Laborijn als Figulus Welzijn hebben inmiddels veel ervaring met het ondersteunen van hun inburgering, dus samen kunnen zij veel betekenen voor deze toekomstige nieuwe inwoners van gemeente Aalten.”

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *