Tante Riekie dut ok met: 40 dagen zonder alcohol

6 februari – Vanaf woensdag 10 februari a.s. start de actie ‘Ik Pas’, ook in Aalten. Iedereen kan zich inschrijven op de site www.ikpas.nl en zo één van de deelnemers in Nederland worden die 40 dagen geen alcohol drinken. IrisZorg en GGD Noord- en Oost-Gelderland rollen deze actie uit in de Achterhoek. Veel mensen drinken alcohol. Op feesten en verjaardagen, tijdens het eten, als slaapmutsje, na het sporten of op de vrijdagmiddagborrel. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Hoeveel dagen gaan er voorbij zonder alcohol?
Om daar eens bij stil te staan, kunnen mensen via IkPas meedoen met 40 dagen geen alcohol. De actie start 10 februari. De gedachte achter IkPas is dat het samen met anderen makkelijker vol te houden is. Bijvoorbeeld met vrienden, familie of collega’s, die zich ook kunnen inschrijven.
Goede ervaringen
Landelijk onderzoek laat zien dat veel deelnemers aan IkPas 2015 zich na afloop meer bewust zijn van hun eigen alcoholgebruik. Ook geven ze aan dat ze beter slapen. Ze waarderen de actie met een 8.
Uitrol in de Achterhoek
IrisZorg en GGD ondersteunen de actie in de Achterhoek. Veel organisaties zoals scholen, jongerenwerk, sociale wijkteams en bibliotheken is informatie gestuurd over de actie en hoe mee te doen, met poster en/of flyer. Deelnemers ontvangen in de actieperiode een regionale nieuwsbrief met informatie en tips. Tante Rikie dut ok met…..
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *