Stop verdere aantasting werknemersrechten

5 juni – Werknemersrechten worden steeds meer afgebroken. Vooral aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Thuishulpen verplicht als alfahulp aan het werk. Gedwongen zzp-ers in de bouw. Productiewerk als tegenprestatie voor een uitkering. Dat legt een bom onder de sociale zekerheid. Daar mag een gemeente niet aan meewerken. Dat is in wezen waarom de Progressieve Partij zich zo druk maakt voor de positie van o.m. de thuishulp en de “werkers zonder loon”. Wij hebben niets tegen een beperkte tijd van werkervaring opdoen door mensen zonder werk. Maar dan moet voor gewoon werk gewoon betaald worden. Afgelopen week zeiden de mensen die met behoud van uitkering productiewerk doen het zo:
WAOR BUN I’J DER EENTJEN VAN?
Wi’j bunt jullie buren. Hadden misschien een van jullie kinder können waen. Gewoon van hier. Uut onze eigen dörpe en buurtschappen. Aalten, De Heurne, Dinxper, Terborg, Varsselder en zo maer. Wi’j hebt elaerd. Diploma’s ehaald. Ons beste edaone. Maor deur de bankencrisis hebbe wi’j pech. Af en to, hier of daor, effen ne krömmelbane. Niks gin vastigheid. Wi’j warkt in ne fabriekshal. Jaorenlang. Tweeëndartig uur in ne waeke. Wi’j vouwt hele dage bleume. Umme, zoas ze zegt, neet achter de geraniums terechte te kommen. Gewoon veur onze bi’jstandsuutkaering. Wi’j warkt graag. Maor dit wark brech ons niks dan ellende. ’t Stompt af, i’j kriegt der stress van, ’t mek zeek. WI’J VEULT ONS BRODELOOS EN RECHTELOOS!
Wi’j beseft dat politici ’t beste met ons veur hebt. Betaal ons wark dan gewoon volgens de wet. Dus gewoon minimumloon.
Wij gaan er vanuit dat de gemeente Aalten niet langer mee werkt aan schijnconstructies, loondumping en ontduiking van het wettelijk minimumloon. Immers jij kunt morgen ook werkloos zijn, buiten je schuld.
 
 
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *