Stop doodspuiten weilanden met giftig Roundup

17 april – Bruine weilanden in de regio vormen een dissonant met de omliggende, groene grazige weiden. Het doodgespoten bruine, soms oranjekleurige gras steekt schril af tegen de frisgroene omgeving.
De reden dat het gras wordt doodgespoten heeft te maken met het vernieuwen van het grasland.
Omdat er teveel onkruid in groeit, of omdat de boer kiest voor een andere grassoort waardoor zijn koeien meer melk geven. Als het gras na een week of 2 is afgestorven, wordt de wei omgewoeld en wordt er nieuw gras of een ander gewas zoals mais ingezaaid.Met welke middelen wordt het gras kapot gespoten? Hier het antwoord van de Milieugroep: 

“Het is wel degelijk Roundup met glyfosaat als werkzaam bestanddeel dat ook dit voorjaar weer honderden hectares oranje-geel doet kleuren en alle biodiversiteit vernietigt! Voedselarmoe vervolgens voor vlinders, bijen en andere insecten, etc.en  afnemende overlevingskansen voor (jongen van) insecteneters als vogels en vleermuizen.” Er zijn wereldwijde acties gaande om RoundUp van gifproducent Monsanto te verbieden. Intratuin heeft het al uit de schappen gehaald. Boeren en overheid stop met gif spuiten.!
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *