Startschot Pride-week in Berkelland

Zaterdag 10 uur vond de start van de Achterhoek –Pride week plaats. Dit keer in Berkelland, in het gemeentehuis te Borculo met wat toespraakjes, een lekker ontbijtje en wat gesprekjes onderling. Naast vertegenwoordigers van de LHBTQ+ gemeenschap en organisatoren van deze week, ook een viertal wethouders uit de Achterhoek, soms met hun ambtenaren. Er is een mooie folder van de geschiedenis van de “bevrijding” van de homo- en lesbische gemeenschap; de eerste demonstratie was in 1970 in Nederland. Er was iemand bij in Borculo die daaraan meegedaan had. En aangaf dat het nog steeds nodig is om steeds maar weer te benadrukken dat je mag zijn wie je bent in Nederland en in andere landen. De tolerantie voor mensen uit de LHBTQ+ gemeenschap lijkt echt af te nemen en het geweld tegen hen toe te nemen. Daar moeten we tegen op staan!

Daar werd die dag meteen het bewijs van geleverd. Betsy Wormgoor, wethouder Berkelland zag zich genoodzaakt beledigende teksten van haar account af te halen.

In de gemeente Aalten is alleen een Pride-dienst op zondag 9 juni. Er is een mager bezette werkgroep die meedoet aan de Achterhoekse activiteiten. Het zou mooi zijn als deze werkgroep uitgebreid kon worden. Geef je op!

Voor het programma kijk op:
Achterhoek Pride – wees trots op wie je bent


 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *