Project :”De Kattenberg op” uitstekend idee

21 juli – Op dinsdag 18 juli was de aftrap van het project ’De Kattenberg op’, in het pand aan de Lichtenvoordsestraatweg 5. Bewoners, ondernemers en de eigenaren van panden in het gebied tussen het pleintje Veemarkt en tuincentrum Voskuil, warenvoor deze avond uitgenodigd.
 
Bewoners, ondernemers en eigenaren zijn uitgenodigd om samen te werken aan een plan voor de De Kattenberg. Dit plan kan gaan over bijvoorbeeld een nieuwe bestemming voor leegstaande panden, over wonen, parkeren, groen enz. Het project wordt begeleid door bureau Procesmakers (www.procesmakers.nl).
 
Waarom doet de gemeente dit?
De afgelopen jaren zijn de winkelstraten in het centrum van Aalten opnieuw ingericht. Het centrum van Aalten is aantrekkelijk en gezellig, met volop activiteiten. De zogenoemde aanloopstraten richting het centrum van Aalten bepalen mede hoe de winkelstraten worden beleefd. De laatste jaren zien wij volop veranderingen in die straten en een toename van leegstaande panden. Met de eigenaren van panden, bewoners en ondernemers willen wij gezamenlijk een plan maken voor de toekomst van de aanloopstraten. Omdat er individueel al projecten binnen het gebied De Kattenberg lopen, starten we met dit gebied. In 2018 gaan we verder met de aanloopstraten rond de Dijkstraat (tussen de spoorwegovergang en centrum) en de Hogestraat (tussen Landstraat en De Hoven).
 
De Progressieve Partij juicht deze actie van het College en de medewerkers toe. Prima dat men achter de bureau’s vandaan komt. De fractie van de Progressieve Partij heeft de begeleiders en de deelnemers aan het project meteen gewezen op de publicatie de wij in 2015 maakten met voorbeelden hoe je met leegstaande winkelpanden kunt omgaan. Waarschijnlijk overbodig, want het College zegt altijd dat ook voorstellen van niet-collegepartijen meegenomen worden. Dus wij zijn benieuwd wat we terugzien van onze voorstellen. Wil je het boekje vol foto’s en ideeen inzien?
 
 
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *