“Politiek team” bij GTB-memorialloop

Redactie, 22 mei 2023

Gerard ter Broke memorial loop.
 

Meedoen is belangrijker dan winnen….
Zaterdagmiddag de Gerard ter Broke-memorial loop in het centrum van Aalten. Een mooie happening, vooral de scholieren-race. Maar liefst 350 leerlingen van Schaersvoorde liepen 2 km door het centrum. De één had wat meer zin dan de ander. De één had wat meer conditie dan de ander. Sommigen sloegen voortijdig af. Anderen ploeterden voort totdat ze de finish haalden. Het is dan mooi om te zien dat de meesten trots zijn dat ze het 2 km hebben volgehouden. Meedoen is belangrijker dan winnen.
Dat gold ook voor het gemeenteteam. We hadden een politiek team en een ambtenaren team. Ze liepen 5 km: allemaal gehaald. We waren met drie wethouders aanwezig. Allemaal prijzen uitgereikt. Collega-wethouder Erik Groters en ik hebben de gemeente-teams aangemoedigd. We waren trouwens de enigen die met mini-spandoekjes onze teams aanmoedigden.
Een leuke happening in een zonovergoten centrum. Belangrijk dat er verenigingen zijn die dit (met 50 vrijwilligers) organiseren om zo mensen te stimuleren om te sporten en te bewegen.  Meedoen is belangrijker dan winnen.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *