Overstappen op gemeentepolis kan nog.

20 december-  Overstappen op de gunstige gemeentepolis voor mensen met een laag inkomen kan nog tot 31 december. De Progressieve Partij  wijst de minima op deze mogelijkheid in haar bericht over bestaanszekerheid.  Volgens de progressieven worden de inkomens- en welvaartsverschillen steeds groter in Nederland.  Veel  maatregelen tegen deze verschillen moeten van het rijk komen. Maar de gemeente kan ook veel doen.
Bestaanszekerheid
Volgens PP kan de ongelijke verdeling aangepakt worden langs vier lijnen. Allereerst moet werk lonen, ook voor mensen die niet vol aan de bak kunnen. Mensen die afhankelijk zijn van de bijstand moeten vanuit de menselijke maat ondersteund worden. Bijverdienen mag tot € 400,–, giften tot € 120,– per maand behouden.  Een derde lijn is de inzet voor een schuldenvrije toekomst, met bijvoorbeeld steun voor werkende armen  en de inzet van ervaringsdeskundigen. Tenslotte  kunnen er fondsen ingezet worden en steunmaatregelen zoals kwijtschelding langzamer afgebouwd worden. En natuurlijk moet de gemeentepolis voor minima in stand blijven.
Reeks advertentienieuwsbrieven
De Progressieve Partij plaatst voor de derde keer in deze coronacrisis een uitgebreide serie  advertentienieuwsbrieven. Lijsttrekker en raadslid Esther Diepenbroek: “Dit kost ons best veel geld, maar wij doen dit ook om de ontwerpers en de media een steuntje in de rug te geven in deze moeilijke tijd. Elke euro omzet is dan meegenomen.” ”Maar vooral  plaatsen wij deze reeksen advertenties om ons te verantwoorden, om onze inwoners te informeren wat er speelt binnen de gemeente en wat de bijdrage van de Progressieve Partij daaraan is.”
 

Deel deze inhoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.