Oude textielfabriek genomineerd voor erfgoedprijs

30 april  – “Om het belang van het erfgoed voor de inwoners en bezoekers van de gemeente Aalten onder de aandacht te brengen, reikt het college van B & W jaarlijks de gemeentelijke Erfgoedprijs uit. Met het toekennen van de prijs wil het college zijn waardering uitspreken voor het behoud en de wijze van herstel van waardevolle oude panden of objecten in haar gemeente. Ook personen die zich inzetten voor het behoud van het cultureel erfgoed in het algemeen in de gemeente Aalten, komen in aanmerking voor de prijs.” 
 
Tot zover de tekst van de gemeentelijke website. Eén van de genomineerden is het bedrijf TPN uit Den Bosch. Beide eigenaren, de oud-Aaltenaren Hans Bulsink en Hans  Wikkerink (beiden uit een Aaltense bouwfamilie) hebben zich enorm ingespannen voor de restauratie van de oude textielfabrriek aan de Hofstraat. Daar waar anderen de handdoek in de ring gooiden, het College zelfs wilde afbreken en slopen, gingen zij door tegen de stroom in om plannen te maken voor de restauratie. Stukje bij beetje werden de gebouwen in eigendom verworven en deskundig met liefde voor detail opgeknapt. De medewerking vanuit het College was vaak ver te zoeken. Dan is het opvallend dat het zelfde College hen nu voordraagt voor deze prijs. Is dit een openbaar excuus voor de ondervonden tegenwerking en een pluim voor doorzettingsvermogen? Dat zou sportief zijn, als het ook hardop gezegd zou worden.
Meer genomineerden en informatie over de Aaltense Erfgoedprijs is te vinden op de site van de gemeente Aalten onder nieuwsberichten. De prijs wordt uitgereikt op 10 september tijdens de Open Monumentendag. 
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *