Oproep van Lisa Westerveld (kamerlid GroenLinks)

25 maart – Er wordt veel gemopperd over ‘de politiek’. En terecht! Het weerbericht van morgen is nieuws, maar we doen in Nederland weinig om klimaatverandering tegen te gaan. Lang niet overal is goed openbaar vervoer. En in krimpgebieden zoals de Achterhoek verdwijnen scholen en wordt weinig geïnvesteerd in sport en cultuur. 
 
Dat terwijl we juist de weg moeten inslaan naar een toekomst waarin iedereen gelijke kansen heeft, ongeacht het inkomen van je ouders of je geboorteplaats. Dat kan door goed onderwijs en voldoende banen, ook voor jongeren. Politiek Den Haag had hier de afgelopen jaren veel meer in moeten investeren. 
 
Maar het is te makkelijk om dit alleen maar te roepen. Want het verschil kun je zelf maken. Door actief te worden bij een politieke partij bijvoorbeeld. Ik deed dat zelf bij GroenLinks en ga me de komende jaren in de Tweede Kamer keihard inzetten voor onder andere beter onderwijs. Maar juist lokaal maak je het verschil. En het is heel hard nodig dat juist jongeren de politiek in gaan. En als je dan mee wilt doen, klop dan eens aan bij de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo. Samen maken we een groener en socialer Nederland,te beginnen in de Achterhoek
 
Lisa werd met 17828 voorkeurstemmen (waarvan 216 uit Aalten) gekozen in de Tweede Kamer in de fractie van GroenLinks!
Hieronder een leuk filmpje van haar be-ediging op donderdag 23 maart 2017
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *