Moet de gemeente nog meer investeren in sportaccommodaties?

28 februari –  Deze week maandag gingen enkele fracties op bezoek bij een aantal sportverenigingen om een presentatie bij te wonen over een multifunctioneel sportpark op en rond de locatie van AD69.

De voetbalvereniging AD69, korfbalvereniging Aladna, ijsvereniging De Hare,  wielervereniging De Peddelaars, volleybalvereniging BOVO, duikteam Silent World en Sportondersteuning Brichbouw hebben de koppen bij elkaar gestoken om samen te kijken hoe ze elkaar kunnen versterken naar de toekomst toe. Een prima initiatief van onderaf om samen na te denken over hun toekomst in een krimpregio.
Het (voorlopig ontwerpplan) komt in het kort op het volgende neer. AD69 levert 2 velden in en wil daarvoor 1 kunstgrasveld terug. Op die 2 velden wil BOVO 3 beachvolleybal velden aanleggen en AD69 een mini arena voor de pupillen. Daaromheen wil de ijsvereniging een skeelerbaan aanleggen, die in de winter kan dienen als ijsbaan. De Peddelaars wil om het hele complex een wielerbaan aanleggen voor hun junioren. Die ervaren (en hun ouders) de openbare weg als te gevaarlijk om te trainen. Aladna en Silent World willen wel meedoen maar hebben geen specifieke wensen, alleen behoud van hun parkeerplaatsen. De opstallen van AD69 en de parkeerplaatsen zijn ook voor de andere verenigingen beschikbaar. Tevens wil men buiten een groot terras aanleggen, dat in de winter onderwater gezet kan worden als krabbelijsbaan voor de kleintjes. Een plan waar goed over is nagedacht, maar dat ook de nodige centen gaat kosten. Volgens de verenigingen zou de gemeente daarin moeten meebetalen, anders is het onhaalbaar. Daar zitten nog wel wat haken en ogen. CDA/VVD -beleid was altijd: kunstgras prima, maar dan ook geheel privatiseren en geen subsidie meer van de gemeente. Ook moet het CDA de intergiteit bewaken. De AD-voorzitter is immers lid van de CDA-steunfractie. 
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *