Meer vrouwen in de gemeentepolitiek!

28 januari – Maandagavond gingen drie vrouwen uit drie verschillende  (steun)fracties samen naar Amphion in Doetinchem naar de avond: vrouwen in de politiek. Vijftig procent van de kiezers is vrouw, in  gemeenteraden zijn dat er veel minder. In de gemeenteraden van Nederland is gemiddeld maar 25% een vrouw.  In de Aaltense gemeenteraad zitten maar 14,29% vrouwen!!. De fractie van de Progressieve Partij nul procent (uiteraard wel twee heel actieve vrouwen Ans en Marian inde steunfractie); Tjaa misschien wordt het hier ook tijd voor verandering in 2018?. In het bedrijfsleven krijg je betere resultaten als er een goede man/vrouw verhouding is. Mannen en vrouwen denken toch wat anders, zo worden meer aspecten bekeken en worden er evenwichtiger besluiten genomen. Voor een evenwichige samenstelling moeten minimaal  er 30% vrouwen in een groep zitten. Pas dan worden de vrouwelijke raadsleden persoonlijk beoordeeld en niet alleen als een vrouw. Vrouwen denken eerst: Kan ik dit wel?  Hebben meer moeite met het snel uiten van de duidelijke mening, wikken en wegen meer. Mannen denken veel eerder: Ik kan dit!, en uiten sneller een mening.
Burgemeester Loes van der Meijs ( Doesburg) vertelde dat ze nooit had gedacht dat ze burgemeerster kon worden! Dankzij de commissaris van de Koning Cornielje is ze burgemeester geworden. Hij belegt regelmatig een avond voor politieke vrouwen, dat zijn heel stimulerende avonden, daardoor dacht zij: Ik kan dat ook, ik ga er voor!
Misschien is er wel een vrouw die daardoor burgemeester van Aalten wil worden?
Dames we kunnen een profiel invullen voor de komende burgemeester. Geef aan dat je een vrouw wilt! Wie weet is dat een stimulans voor de toekomst en betaat er de Aaltense gemeenteraad over 20 jaar ook voor 40%  uit vrouwen.
 
Foto: van de site van GB, fotograaf onbekend. V.l.n.r: Hanny Noorman (CU), Marian Nijman (PP) en Margret Rensink (GB)
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *