Meedenken: sleutelen aan de democratie

8 april- Is het huidige politieke systeem nog van deze tijd? Voelen inwoners zich gehoord en begrepen? Kun je de belangrijke beslissingen in een gemeente wel overlaten aan 21 vrijwilligers? 
Dat zijn vragen die aan de orde komen in de “meedenkavond” georganiseerd door de Progressieve Partij. In de raad wordt nagedacht over de vorm van vergaderen. Is dat wel genoeg?
Hoe wil jij vertegenwoordigd worden? Vind je het wel best zo en als je wat nodig hebt ga je naar een ambtenaar of een raadslid die wat voor je wil regelen? Of wil je meer invloed. We bespreken twee voorbeelden en vragen ons af of dit iets voor Aalten zou zijn. De Burgerbegroting is een  manier om wijk- en dorpsbewoners meer zeggenschap te geven over hun eigen omgeving. Oldebroek en Hoogeveen hebben goede voorbeelden. In Utrecht zijn ze bezig met “Stadsgesprekken”, door loting worden steeds grotere groepen uitgekozen om mee te besluiten over weerbarstige onderwerpen als windmolens. Is dat een vernieuwende vorm?
 
De meedenkavond “Sleutelen aan de democratie” vindt plaats op donderdag 13 april  om 20.00 uur in de voorkamer van café-rest. Schiller, Prinsenstraat 4 te Aalten. Toegang en koffie gratis.
 
De brochure ”Burgerbegroting, de eerste ervaringen in Nederland” is hier te downloaden op de site van de Progressieve Partij: www.progressieve-partij.nl
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *