Meedenkavond Energiearmoede

Redactie, 6 oktober 2022

Aalten, 6 oktober – Op maandag 10 oktober houdt de Progressieve Partij weer haar maandelijkse meedenkavond. Dit keer op maandag èn in het gemeentehuis (ingang zijkant bij de hellingbaan). PP gaat in gesprek over drie belangrijke onderwerpen.

Energiearmoede
Dat woord behoeft weinig toelichting meer. Er zijn regelingen vanuiut het rijk op komst. Maar zijn ze genoeg en niet te laat? Zijn er groepen die ondanks deze maatregelen toch letterlijk in de kou dreigen te komen zitten? Denk aan chronisch zieken, ouderen, bepaalde branches in mkb en zzp-ers? Wat kunnen we als gemeente doen om mensen de winter door te helpen. Natuurlijk is isolatie, besparing en opwek van hernieuwbare energie het belangrijkste. Hoe krijgen we dat aan de gang?

Omgevingswet en de invloed van inwoners
Een tweede vraagstuk is hoe inwoners hun invloed kunnen laten gelden bij de komende omgevingswet. Uitgesteld of niet: er komt een moment dat nieuwe ruimtelijke plannen voorgelegd moeten worden aan de burgers. Daarbij moeten ook gezondheidsaspecten bekeken worden. Hoe regelen we dat inwoners een èchte stem krijgen en wel tijdig.

Biodiversiteit
Een woord wat al lang niet meer alleen in kringen van natuurbeschermers gebruikt wordt. Velen zijn er van overtuigd dat voldoende diversiteit in onze buitenomgeving het behoud van de aarde is. Denk aan insecten, vlinders en vogels. Ook hier heeft het College een startnotitie aan de raad aangeboden hòe we de vergroting van de biodiversiteit gaan aanpakken. Graag hoort de PP de ideeën hierover van natuurliefhebbers en gewone mensen

Meedenken?
Mensen die willen meedenken over deze onderwerpen zijn welkom a.s. maandag 10 oktober om 20.00 uur in het gemeentehuis (zaal Hollenberg), Markt te Aalten . Toegang en koffie gratis.


Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *