Meedenkavond: “Duurzame oplossingen voor de bouw”

29 juni – Net als velen maakt ook de Progressieve Partij zich ernstig zorgen over de werkgelegenheid en winstgevendheid van de bouwbedrijven en tegelijkertijd de vastgelopen woningmarkt.
Op 23 februari 2012 organiseerden de raadsfracties uit de gemeenteraad van Aalten een discussieavond. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en de situatie is alleen maar verslechterd. De eerste evaluatie van de regionale woonvisie is verschenen en in de gemeenteraad behandeld. Leidende gedachte: nieuwbouwprojecten op uitleglocaties zijn passé.

De toekomst moet liggen in aanpasbaar bouwen, 0-treden-woningen, verbouw van de bestaande voorraad en vergroenen en verduurzamen.

De Progressieve Partij organiseert een meedenkavond over dit onderwerp. Vooral over strategieën waar we op gemeentelijk niveau iets mee kunnen doen. Enkele (bijna)lokale deskundigen is gevraagd hun visie te geven. Ze komen uit de wereld van de architectuur, projectontwikkeling en bouwbedrijven. Centrale vraag is: hoe kunnen we inspelen op de opgave van inbreiding, hernieuwbouw, verduurzaming en aanpassing van de bestaande woningvoorraad, zonder nieuwbouw helemaal uit te sluiten.
De “Meedenkavond “BOUW” wordt gehouden op donderdag 4 juli a.s. om 20.00 uur in de bovenzaal van Schiller, Prinsenstraat 4 te Aalten. Toegang en koffie gratis. Vol=vol.
Wilt u het raadsvoorstel evaluatie regionale woonvisie ontvangen, stuur dan even een mail.

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *