Maatjes voor één dag gezocht

Maatjes voor één dag gezocht in Bredevoort

Rond het Ambthuis in Bredevoort zijn een paar mensen aan het nadenken of er niet een groep “maatje voor één dag”  zou kunnen komen. Tijdens de kerstmarkt en de bevrijdingsmaaltijd stond ook een groep vrijwilligers klaar om met bewoners van het Ambthuis naar de kerstmarkt te gaan, te lunchen, muziek te luisteren. Dat beviel goed. Als er nou een groep mensen zou zijn die af en toe eens met bewoners die daar zin in hebben meegaat naar bijv. de zomerconcerten, Septemberkunst, Bredevoort Schittert, dan zouden daar veel mensen plezier aan kunnen beleven. Niet alleen de bewoners van het Ambtshuis, maar denk  ook aan alle inwoners die niet zo makkelijk alleen ergens heen gaan, maar misschien wel in een groepje of met een “maatje voor één dag”.

Werkwijze

De eerste uitdaging is een groepje van “maatjes voor één dag” bij elkaar te halen. Men denkt aan  de volgende werkwijze. Deze groep “maatjes voor één dag”  krijgt een app. Daarin wordt af en toe de vraag gesteld, bijvoorbeeld: : “wie wil als maatje met iemand mee naar het brunchconcert met Vals Plat op 14 juli”. Je kunt dan aangeven of je wel of niet kunt en de beheerder van de app stuurt je een uitnodiging en nadere afspraken. Je verplicht je zo tot niks en je bent vrij om in te tekenen op de activiteit of niet. Er wordt  ook nog gekeken naar de benodigde verzekeringen e.d.

Aanmelden

Een tweede uitdaging is om mensen die het leuk vinden om eens ergens naar toe te gaan bekend te maken met dit initiatief. Sowieso komt het op de wekelijkse/maandelijkse activiteitenkalender te staan van Stichting Marga Klompé en worden  folders en affiches voor de Spar, VVV en Grachthuys gemaakt. Natuurlijk ook via sociale media. En we vragen de thuiszorgorganisaties. Maar iedereen kan  natuurlijk ook mensen aanspreken. We beginnen kalm aan. Bijvoorbeeld met de zomerconcerten op ‘t Zand. Kieken of ’t warkt.

Dus: voel je ervoor “maatje voor één dag” te worden, geef je dan op via maatjes@bredevoort.nu .Weet je inwoners die misschien wel eens samen met een maatje naar een activiteit willen: wijs ze op dit initiatief. Het officiële mailadres is dus: maatjes@bredevoort.nu


 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *