Kom eens bij de jaarvergadering: verzetscultuur en meepraten

23 april –  Kom eens meepraten en meekijken bij de jaarvergadering van de Progressieve Partij! Op donderdag 28 april houdt de Progressieve Partij haar jaarvergadering en wel in de Koppelkerk te Bredevoort.  De Koppelkerk is een voormalig kerkgebouw omgetoverd  in een “vrijplaats voor kunst en cultuur”. Er worden interessante exposities gepresenteerd,  “meet-ups” over bijv. basisinkomen, vluchtelingen en migranten gehouden en er is een bibliotheek “nieuwe stijl”.  Er zijn lezingen van dichters, schrijvers en aanstormend talent. In die omgeving houdt de Progressieve Partij graag haar jaarvergadering.
Dit keer zeker open (zoals alle bijeenkomsten van de Progressieve Partij openbaar zijn) voor niet-leden. Om 20.00 uur begiinnen we nl. met een rondleiding langs de expositie van  Otto Pankok. Hij maakt prachtig houtsnij-werk en gebruikt ook andere technieken. Was docent op de Kunstakademie te Düsseldorf, maar zijn kunst werd door de nazi’s “entartet” verklaard. Zo maakte hij bijvoorbeeld een wereldberoemde houtsnede van  een klassieke Jezus-figuur met een gebroken geweer. Jaren lang het symbool van de christen-pacifisten. Opvallend is dat er een klein museum is van het werk van deze kunstenaar, net over de grens in Hünxe.  Als je niet kunt komen: de tentoonstelling in de Koppelkerk is nog tot 16 mei te bekijken. Tegelijkertijd is er in het Aaltens museum ook werk van Otto Pankok te zien.
Belangstelling?  Kom gerust op  donderdag 28 april om 20.00 uur bij de Koppelkerk, Koppelstraat te Bredevoort. Toegang en koffie gratis.  Op de ledenvergadering mogen niet-leden wel meepraten; alleen niet meestemmen 🙂
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *