“Familieverhalen” bij Dr Jenny

Deze week is het Boekenweek. Thema “Bij ons in de familie”. Reden voor onze bieb “De Achterhoekse Poort” een activiteit op te zetten samen met de dagbesteding van Dr Jenny en het Vrouwencafé Dinxperlo. Ook het “Bültenhaus”aan de overkant in Suderwick werd betrokken. Dinsdagmiddag zat het Grand Café in Dr Jenny vol. Het was me toch een leuke middag! De organisatoren hadden “familiethema’s” door middel van foto’s verbeeld en op een A4tje gezet. Bijvoorbeeld “feesten”, “verenigingen”, “lezen”. Aan de hand van die foto’s gingen de verschillende deelnemers met elkaar in gesprek. En dat lukte. “Wet i’j nog hoo ’t ging met de verjeurdage: mansleu aan de grote taofel en vrouwleu met een breiwarkje”.
Ook de aanwezige vrouwen en kinderen met een migrantenachtergrond vertelden over Ramadan en andere feesten. Interessant was ook het thema “lezen”. Er zitten wat lezers onder de bezoekers. Wie had gedacht dat het laatste boek dat een mevrouw van 83 gelezen had
“’t Hooge Nest”van Roxane van Iperen zou zijn? Ze vindt het een prachtig boek. Een andere mevrouw was onder de indruk van boek en film “Er ist wieder da”. Aan een ander tafeltje kwamen we in gesprek over “vrijwilligerswerk”. Dan merk je dat bijna iedereen lid is (geweest) van verenigingen, jeugdclubs, speeltuinen en daar ook veel van weet. En dan natuurlijk de onvermijdelijke vragen als “Waor bu’j van”. De bezoekers bleven maar met elkaar praten. Dus die ontmoeting tussen culturen, leeftijden en bewoners extern en intern is 100% geslaagd. Complimenten voor alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om een stukje “naoberschap” te realiseren.

 


 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *