Esther Diepenbroek lijsttrekker Progressieve Partij

5 december – Zaterdag is Esther Diepenbroek (34) uit Aalten verkozen tot  lijsttrekker van de Progressieve Partij bij de gemeenteraadsverkiezingen  in maart 2022. De leden zetten huidig PP-raadslid en duurzaamheidsdeskundige Bert Weevers uit Bredevoort op 2. Opvallende nieuwkomer  is Sylvia Stuivenberg uit Dinxperlo. Zij is lid van de PvdA en daarmee laat PP  zien dat progressieve samenwerking belangrijk is.  Op no. 4 staat huidig wethouder Joop Wikkerink: “Ik wil heel graag nog vier jaar zorgen voor de zorg en werken aan werk, dus stel me graag weer beschikbaar als wethouder in het sociaal domein”. “Maar ben niet meer beschikbaar als raadslid”.  
 
Uitbreiding  steunfractie
Esther: “Ik ben enorm trots op deze lijst. In één klap hebben we onze steunfractie uitgebreid met deskundige nieuwe leden met veel ervaring op hun vakgebied. Ik zal mij blijven inzetten voor een inclusieve en diverse gemeente: iedereen mag zijn wie hij of zij is. Ook nu polarisatie en populisme op de loer liggen, willen we als PP graag in gesprek blijven met onze inwoners. Alleen dan komen we de tegenstellingen te boven. En maken we gebruik van ons sterke naoberschap”
 
Duurzaamheid: nù actie voor onze (klein) kinderen.
Plek twee is onomstreden: huidig raadslid Bert Weevers is de grote motor achter de P.P.-ideeën  voor een duurzame toekomst. Of het nu gaat om energie, om woningbouw of mobiliteit.  Bert: “Als je je verdiept in de vraagstukken van de toekomst is er maar één antwoord  mogelijk: we moeten nù maatregelen nemen om een leefbare wereld voor onze kinderen en kleinkinderen achter te laten”.  “Die maatregelen zijn niet altijd vervelend. Werken aan een duurzame toekomst kan ook heel leuk en leerzaam zijn.” “Voor ons als PP is het dan heel belangrijk dat de laagste inkomens  niet de dupe worden. Daarom ruime steun voor lage inkomens bij de energietransitie.”.
 
Opvallende nieuwkomers
Dat  zijn  Sylvia Stuivenberg (PvdA, Dinxperlo)  op 3, Theo Bauhuis (software-engineer, natuurgids) op 5 en Petra Hoezen (advocaat, PvdA) op 6. Sylvia woont sinds kort in Dinxperlo  en  is in haar vorige woonplaats Oude IJsselstreek actief geweest bij de Rooie Vrouwen. Zij heeft altijd in  het sociaal domein gewerkt. Theo weet (bijna) alles van natuur, landschap en groen en wil bijdragen aan een groene gemeente. Petra is met haar juridische achtergrond  geen onbekende in  de Aaltense politiek. Ze was van 2010-2014  raadslid voor de PvdA. Op plaats 7 staat Wim Hokken, ervaren gemeenteman en ex-raadslid voor de PvdA/GL in Waadhoeke (Fr).
De ledenvergadering stelde ook de speerpunten voor de gemeenteraadsverkiezingen vast. Die laten zich samenvatten door: bestaanszekerheid, kansengelijkheid , gezond leven mogelijk maken door een duurzame en groene wereld.
 
 
 
 

Deel deze inhoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.