Eerste workshopavond met gemeentesecretaris Jan Nobel

8 oktober 2016 – Woensdag 12 oktober gaat de workshopserie “Gemeentepolitiek”van start. De eerste keer met als inleider Jan Nobel. Jan is algemeen directeur (de “baas van de gemeentelijke medewerkers”) en gemeentesecretaris (eerste adviseur van het college van B. en W.) in de gemeente Aalten. Jan is opgeleid als chemicus en is daarna geswitcht naar juridische zaken en organisatie- en advieswerk. Hij heeft sinds 1995 een eigen managements- en organisatie-ontwikkelingsbureau. Sinds 2006 is Jan werkzaam bij de gemeente Aalten. Eerst als interim, daarna vast. Hij gaat in op onderstaande vragen. Interessant!
Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders (B&W) en de ambtelijke organisatie? Wie is de baas in de gemeente? Wie neemt de beslissingen, hoe worden die beslissingen voorbereid en wie is er verantwoordelijk voor dat er vervolgens ook echt wat gebeurt?
Op deze avond krijg je, op interactieve wijze, antwoord op deze vragen. We gaan ook in op de financiën: waar komt het geld van een gemeente vandaan? Hoe bewaken we dat we niet te veel geld uitgeven en hoe kun jij zien waaráán het geld wordt uitgegeven. Op hoofdlijnen is dat trouwens voor iedere gemeente hetzelfde (dat staat in de Gemeentewet), maar in de dagelijkse uitvoering bestaan er wel degelijk grote verschillen tussen gemeenten. En dat is maar goed ook, want in onze Achterhoekse gemeente zit de samenleving anders in mekaar dan onder de rook van Rotterdam. En zelfs tussen de Achterhoekse gemeenten zien we al de nodige verschillen. We ontdekken hoe die verschillen ontstaan én … hoe jij daar invloed op kunt uitoefenen.
De workshops worden gehouden in het nieuwe Kulturhus te Dinxperlo op 4 woensdagavonden steeds om 19.30 uur. (Veel)meer informatie in de folder die je kunt aanvragen bij secretariaat@progressieve-partij.nl of kunt downloaden op www.progressieve-partij.nl. Opgeven kan nog tot 8 oktober.
.

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *