Dag van de ondernemer in Dinxperlo

Joop Wikkerink, 20 november

Dag van de ondernemer: is dat nou nodig?”

Wat aan het begin van de vrijdagdag niet veel mensen wisten: het was die dag de “Dag van de ondernemer”, een initiatief van MKB-Nederland. Het college grijpt die dag aan om aandacht aan ondernemerschap in onze gemeente te besteden. Zo was er een jaar een ontbijtvisite bij de middenstanders in Aalten, Bredevoort en Lintelo. En dit keer (na een tweetal jaren gedwongen coronapauze) was Dinxperlo aan de beurt. Ondernemerschap is in deze tijd een uitdaging. Klanten hebben minder te besteden, kosten zijn hoger, de arbeidsmarkt zit tegen. Dus reden om de ondernemers een hart onder de riem te steken. Zij zorgen immers ook voor aanbod en reuring in onze centra.

Rondgang met vier wethouders.

Als vier wethouders begonnen we de dag met een stevig ontbijt met Deutsche Brötchen t.h.v. collega-wethouder Erik Groters in Dinxperlo. En stipt om half 10 stonden we op het Prins Clausplein. Samen met beleidsmedewerker Ellis Koenders en dorpsmanager Hans Wennekes gingen we in twee groepjes de winkels af en brachten daar een klein presentje namens het college aan de ondernemer of zijn/haar medewerkers. Als dank voor hun bijdrage aan de economie, de reuring in het dorp en de voorzieningen voor onze inwoners. Dat werd uiteraard gewaardeerd. En je ziet nog eens wat! Wist je dat boven de apotheek “Die Grenze” aan de Hogestraat de eerste volledig gerobotiseerde apotheek van Nederland gevestigd is? Wist je dat je in het kleinste en leukste winkeltje zelfgemaakte keramiek kunt kopen? Wist je dat het in elke winkel weer anders ruikt: bakkers, bloemen, dierenbenodigdheden, kappers en rijwielherstellers hebben allemaal hun eigen geuren. Het was natuurlijk nog markt-opbouw-morgen ook nog.

Ondernemersgeest ondersteunen

Je ziet het ondernemersenthousiasme in de winkels; leegstaande panden worden snel ingevuld. Maar liefst 7 ondernemers doen mee aan de verdiepingsleergang retailmanagement aan de Hogeschool HAN in Arnhem. Niet in de laatste plaats gestimuleerd door onze dorpsmanager Hans Wennekes. Zo’n verbindende schakel is van grote waarde. Natuurlijk hoorden we ook de verhalen over de uitdagingen die er zijn: de energievoorschotrekening die van 200 naar 800 euro gaat, lampen die uitgaan en de temperatuur in de winkels die op 18 graden gehouden worden.


Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *