Activiteiten met vluchtelingen en statushouders op stoom!

20 maart – Hier en daar beginnen de activiteiten voor, door en met asielzoekers, vluchtelingen en statushouders goed op stoom te komen. Donderdagavond 17 maart organiseerde “De Koppelkerk” een “Meetup” n.a.v. het VPROprogramma Tegenlicht over vluchtelingen. De oproep van Rutte aan vluchtelingen om thuis te blijven klinkt naast de verhalen van mensen die huis en haard verloren hebben heel erg cynisch. Gelukkig zijn er mensen in Aalten e.o. die de handen wel uit de mouwen steken. Dat is ook nodig, getuige het verhaal van Daoud Sharif een 23-jarige statushouder uit Somalië. Via een omslachtige zwerftocht door Nederland, nu enkele weken woonachtig in de v.m. “De Veste” te Bredevoort. Hij moet alles zo’n beetje zelf uitzoeken. Vindt taal het lastigst maar ook het belangrijkst. Wil graag werken, maar kan af en toe wat vakkenvul-werk doen, ook al vanwege de taal en de discriminatie.  Wij hebben in elk geval Vluchtelingenwerk en Figulus met elkaar in contact gebracht.
 
Er beginnen activiteiten, ook buiten Groot Deunk, op gang te komen: een  donderdagmorgen-café in de Christelijk gereformeerde kerk in Aalten, een internationaal café op dinsdag in het Koppelhuis te Bredevoort, een op stapel staand vrouwencafé. De diaconie heeft een fietsenproject opgezet: inmiddels zijn al 50 fietsen beschikbaar voor de bewoners van het AZC. Diverse verenigingen hebben al aangegeven activiteiten te organiseren met de bewoners van Groot Deunk. Zo waren er leerlingen van groep 3 en 4 VMBO Schaersvoorde druk met het organiseren van een sportdag. Het onderwijs komt op gang, de bushalte is verplaatst. Wij willen als Progressieve Partij graag een rondleiding/voorlichting over de gemeenten in Nederland houden.
 
Zo doet iedereen wat. Wil jij ook wat doen?  Hieronder een paar adressen waar je nadere informatie kunt halen: romkevandermeer@kpnmail.nl (Diakonie); www.hulpvoorvluchtelingenaalten.nl of via ons secretariaat: secretariaat@progressieve-partij.nl
 
Op de foto (AaltensNieuws.nl): kinderen van Groot deunk op de sportdag georganiseerd met leerlingen van groep 3 en 4 van VMBO Schaersvoorde.
 

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *