Aalten niet aanwezig bij Kansrijk. College mist kansen.

1 november – Komende week is uitgeroepen als Achterhoekse week “tegen de armoede”. Er zijn tal van activiteiten, acties, t.v.-reportages en media-aandacht. Dagblad de Gelderlander vraagt aandacht met een serie. U kunt via Omroep Gelderland extra levensmiddelen geven aan de Voedselbank. Op zaterdag 8 november zijn er informatie-bijeenkomsten onder de noemer “Kansrijk”. In Winterswijk (bij Pronova) en in Doetinchem. Alle gemeenten doe ook mee, behalve …. Aalten en Montferland. de Progressieve Partij heeft gevraagd waarom Aalten niet aanwezig is bij Pronova. Je wenkbrauwen schieten toch omhoog bij het onderstaande antwoord: 

“Gezien de grote werkdruk is het onmogelijk om voor deze bijeenkomst mensen vrij te maken. De afdeling heeft de vragen die door de Gelderlander zijn gesteld beantwoord en tevens alle benodigde informatie over het gevoerde armoede bestrijdingsbeleid is beschikbaar gesteld. Gezien de mate van het gebruik van de voorzieningen in dit kader kunnen we concluderen dat de doelgroep de weg naar de gemeente goed weet te vinden.
Tevens verwachten we dat de doelgroep uit de gemeente Aalten niet of slechts zeer incidenteel aanwezig zal zijn op de bijeenkomst in Winterswijk (Pronova)”
De bedoeling is nou juist dat organisaties en individuen die zich bezighouden met armoede-bestrijding van elkaar leren en netwerken op zo’n dag. Dat organisaties, familie, hulpverleners (en misschien ook wel enkele mensen met een zeer laag inkomen) weten wat er te koop is. Ook Aalten kan daarvan leren. O ja, een van de reden voor werkdruk is dat er 500 ambtshalve brieven verstuurd moeten worden. Op zaterdag? Wat een afgang voor Aalten.

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *