Aa-strang en Slinge duurzaam of bevaarbaar?

7 februari – De wilde plannen om de Aa-strang een toeristische functie te geven passen niet meteen binnen het beleid van het Waterschap. Het idee om de Slinge in het dorp Aalten meer zichtbaar te maken wel. Op 18 maart zijn er ook verkiezingen voor het  Waterschap-bestuur. Gaat het om duurzaamheid en ecologie of om exploitatie en economie? De Progressieve Partij organiseert een mee-denk-avond over het thema “Gemeente en Waterschap”.  Hoe kunnen natuurwaarden, ecologie en duurzaamheid versterkt worden door gezamenlijke acties?

Onze gast van deze avond is Gerben Houwers van de afdeling Onderhoud van het Waterschap Rijn- en IJssel Hij weet alles over de duurzame manier van onderhoud van sloten, kanalen en beken. Het waterbeheerplan voor de komende jaren ligt ter inzage. Reacties zijn welkom tot 18 februari. Tijdens de meedenkavond kunnen reacties doorgegeven/opgesteld worden. Ook is er een kandidaat bestuurder van het Waterschap uitgenodigd.

De meedenkavond “Gemeente en Waterschap” wordt gehouden op donderdag 12 februari a.s. om 20.00 uur bij café-rest. “De Sander”, Aaltenseweg 73 in Dinxperlo. Toegang en koffie gratis.

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *