750!!!!!!

Redactie, 29 januari 2023

750 ste nummer Progressief Nieuws

29 januari 2023 – Deze laatste zondag in januari is de 750ste uitgave van Progressief Nieuws verschenen. Elke week –stipt om 10.00 uur- valt  bij zo’n 200 abonnees deze nieuwsbrief in de elektronische brievenbus.  En dat nu al minstens 15 jaar lang. Met nieuws uit de gemeente Aalten, uit de gemeenteraad, van acties, werkbezoeken, meedenkavonden en fietsexcursies die de Progressieve Partij organiseert in de hele gemeente Aalten.

Bedoeling.

Redactie- en fractielid Bert Weevers: “Zo’n wekelijkse nieuwsbrief geeft ons een goede gelegenheid werk te maken van de slogan: “doe wat je zegt en zeg wat je doet”. Hiermee informeren wij onze achterban, de inwoners van  de gemeente en roepen ook op tot meedoen, meedenken en meewerken.”  “Bijkomend voordeel voor andere fracties is dat ze vroegtijdig op de hoogte zijn van onze ideeën en plannen”, zegt Weevers met een knipoog.  “Het kost veel tijd en vergt veel energie, maar wij stellen er een eer in om onze inwoners goed te informeren. Niet alleen in verkieizngstijd.”
Niet alleen over de gemeentepolitiek. Voormalig raadslid Gerrit Migchelbrink schrijft veel over duurzame oplossingen in en om het huis(houden). En elke veertien dagen wordt er een rij links naar lezenswaardige artikelen over duurzaamheid, biodiversiteit, natuurinclusieve landbouw sociale zaken en arbeidsmarkt opgenomen.

Wethoudersblog.

Om de veertien dagen vult PP-wethouder Joop Wikkerink de e-mail-nieuwsbrief met zijn weblog. Joop: “Ik vind het belangrijk dat ik een inkijkje geef in het werk van een wethouder. Door 1 x per veertien dagen een soort weekoverzicht te maken van interessante bijeenkomsten en gebeurtenissen krijgen mensen een beeld van het wethouderswerk. De andere veertien dagen maak ik samen met Theo Bauhuis een podcast “De Bedoeling”, waarin we de onderwerpen verder kunnen uitdiepen”.  Het is belangrijk dat mensen weten hoe de gemeentepolitiek werkt, welke besluiten en afwegingen er gemaakt worden. En ik hoop dat mensen daarom geïnteresseerd raken in het heden en de toekomst van hun eigen leefomgeving.

750ste nummer.

Nummer 750 is weer zo’n wethoudersweblog met verslagjes van diverse “heidagen”: een studiedag over gedrag en gezondheid, een bijeenkomst over acties van de GGD en een brainstorm over de toekomst van de arbeidsmarkt. Joop: “ik wil graag een Achterhoeks experiment, waarin we de regels zoveel mogelijk loslaten en de mensen zo goed mogelijk op hun plek aan het werk krijgen. Dat soort ideeën kan ik dus mooi lanceren in onze wekelijkse nieuwsbrief Progressief Nieuws.”

Deel deze inhoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *