2014: opmaat voor keiharde kortingen in sociaal domein

28 december – “Men” ziet  voorzichtige tekenen van economisch herstel. Beurs, huizenmarkt en consumentenvertrouwen zouden weer aantrekken. Helaas geldt dat niet voor mensen die (deels) afhankelijk zijn van zorg en uitkering. In 2015 wordt een drietal wetten van kracht, die in het komende jaar hun schaduw letterlijk vooruit zullen werpen. Minder zorg, minder uitkering/inkomen is het parool van de regering van PvdA en VVD voor grote groepen in de samenleving. Mensen die toch al vaak in de hoek zitten waar de klappen vallen. De Progressieve Partij probeert op lokaal niveau voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben op te komen.

Allereerst is het goed dat iedereen weet wat er aan de hand is en wat komen gaat. Dat is al ingewikkeld genoeg. Hieronder een paar webistes die u er alvast bij kunnen helpen:

www.ango.nl

www.cg-raad.nl

www.platformvg.nl

Heeft u vragen over heden of toekomst van de regelingen en de gevolgen voor uzelf? Een berichtje naar fractie@progressieve-partij.nl is zo gestuurd; wij proberen het antwoord met u op te zoeken.

Deel deze inhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *